pokud způsobí významnou

 

Chcete vědět, jak se vyvíjejí vakcíny Tomu se věnujeme v Jak se vyvíjejí vakcíny Odborníci vysvětlují, proč varianty nejsou překvapivé O virech, jako je tento, je známo, že často mutují. Mnoho mutací nemá významný dopad na schopnost viru šířit se nebo závažnost onemocnění, které způsobuje. Světová zdravotnická organizace klasifikuje mutaci jako „zájmového mutanta“,  změnu ve způsobu, jakým se virus chová. Zájmové varianty jsou klasifikovány jako „varianty vzbuzující obavy“, když začnou široce cirkulovat a vedou k dalším průlomovým případům nebo snižují účinnost opatření v oblasti veřejného zdraví.

 

Více nakažlivých variant nepochybně

povede k většímu počtu hospitalizací a zatíží zdravotní systém. Obrázek se svolením Los Angeles Times Getty Images V době psaní tohoto článku je tato varianta, včetně jejích mnoha podvariant, jediná, která si zaslouží pozornost. . V současné době nejsou žádné varianty zájmu. Samozřejmě můžete sami snadno zkontrolovat, zda se věci změnily, pomocí nástroje pro sledování kontroly. Vzestup varianty také znamená posun v našem chápání účinnosti vakcíny, protože varianta úspěšně obchází vakcínu a způsobuje onemocnění v komunitě i mezi očkovanými lidmi.

 

V současné době se vyrábějí

booster shots, aby se zaměřily na nové varianty zájmu. V září se Spojené království stalo první zemí, která schválila variantu specifickou “bivalentní” posilovací dávku. Vakcíny, známé jako “bivalentní” vakcíny, mísí očkovací vzorec proti původnímu viru s novým vzorcem speciálně navrženým pro boj s infekcemi způsobenými variantami. Jak C Úroveň Výkonný seznam se virus vyvíjí, vypadá stále méně jako původní virus. Vývojem vakcín, které se zaměřují na vyvinutější varianty, se doufá, že tyto vakcíny budou také chránit před budoucími variantami, které mohou být více podobné novým variantám než původní virus.

C Úroveň Výkonný seznam

Obrázek se svolením Getty

Images USA také právě schválily bivalentní booster Kio Estas Komerca Merkatado Grava? Ĉio, kion Vi Devas Scii formulovaný speciálně pro kmen, který je novějším kmenem v současnosti dominantním ve Spojených státech. Doufáme, že tento nový vzorec bude účinnější než vzorec právě schválený ve Spojeném království při ochraně Američanů proti variantě buying house b a jakýmkoli variantám, které se po ní mohou vyvinout. Kdy byste měli dostat další booster shot Zdá se, že čím dříve dostanete svůj booster shot, tím lépe, což vám dává konkrétní pokyny, kterými byste se měli řídit, abyste zajistili nejlepší ochranu. Studie ve skutečnosti ukazují, že podání posilovací dávky příliš brzy nebo příliš brzy po infekci může snížit účinnost posilovací dávky.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *